tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kevyturheilua

Mennyt viikko oli kuntoilun kannalta kaksijakoinen. Toisaalta hyvä, toisaalta taas ei.

Sain kiskottua itseni työmatkapyöräilemään. Tämä nyt ei meikäläisen kohdalla mitään erityistä urheilua ole kun matka on aika lyhyt. Mutta kaikki kilometrit auttavat tavoitteen saavuttamisessa. Alkuviikolla paluumatkasta vielä muodostui suunniteltua kovempi harjoitus tanakanpuoleisen vastatuulen vuoksi.

Koko viikon ajot ajelin talvifillarilla, vaikkei se pyörätierunttaukseen paras tallista löytyvä olekaan. Talvifillarissa oli vielä edessä melkoinen piikkisika, Schwalben Ice spiker joka painaa enemmän kuin tarpeeksi eikä kauhean rullaavakaan ole. Viikonloppuna vaihdoin tuon tavalliseen maastorenkaaseen. Tästä ja reilusta paineelisäyksestä huolimatta alkoi maasturilla sutkuttaminen tympiä, ja kiukutteleva takavaihtaja ei ainakaan inspistä lisännyt.
Talvifillari siis vaatinee vielä pientä modausta. Suurimpana voimansiirron saaminen järkevästi toimivaksi, ketjun ollessa jommassa kummassa pakan laidassa, taaksepäin ei sovi polkea yhtään tai ketjut hyppäävät väärään paikkaan. Joku kunnon ohjuri siis tarvitaan.
Lisäksi ajattelin vaihtaa aparaattiin huomattavan rullaavat "maasto"renkaat, ajokaverilla olisi sellaiset hyllyssä käyttämättä. Tämä mahdollistaisi sekä siedettävän pyörätieajon että jonkinlaisen maastokelpoisuuden mm. mahdollisia työmatkametsäekskursioita silmälläpitäen.

Koko viikkoa haittasi pahasti vähitellen pahemmaksi hiipinyt selkäjumi, joka pahimmillaan teki nukkumisen, syömisen ja työnteon erittäin tuskaiseksi. Fysioterapeutti sai hommaan kummasti parannusta mutta poissa tuo ei vieläkään ole. Nyt toki pystyy jo lähes normaalisti urheilemaan. Pahimmillaan teki suunnilleen mieli seistä päällään kun missään asennossa ei ollut hyvä olla.

Viikonloppu piti sisällään suunnistusta kävellen paremman puoliskon kanssa, ja kevyttä retkipyöräilyä. Viikko oli kevyt mutta mukavan aktiivinen.

Alkuviikosta jouduin työmatkalla ohitetuksi CC-kuskin toimesta joten oli pakko kaivaa oma käyräsarvinen talviteloilta. Vaihdoin nastarenkaat pois alta ja laitoin marathonit tilalle. Samalla huomasin kummassakin alkavia vaurioita, toisessa lankavian ja toisessa melkoisia koloja tappajasepelin jäljiltä. Tämän seurauksena laitoin sitten vielä vähän kisaisemmat Marathon supremet tilaukseen. Eiväthän nuo toki sepeliä yhtään paremmin kestä, mutta tarkoitus on ajaakin noilla kesällä. Sepelikeleillä voi sitten puskea talvipyörällä. Renkaat tulevat saksasta, 2 rengasta ja 2 sisuria maksoivat suunnilleen saman kuin kotimaassa 1,2 päällirengasta, postikuluineen...

Ensimmäinen työmatka kyllä taas kertoi mikä ero on maastopyörällä ja edes puoliksi kestopäällysteelle tarkoitetulla CC-pyörällä. Alle 7km työmatka nopeutui 5 minuuttia!! Toki keli oli mitä parhain, mutta eron voisi sanoa huomaavan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti