lauantai 3. maaliskuuta 2012

Suunnistusharjoitus

Kuntokuuri on alkanut. Turun Suunnistajat järjestää ns. kuntorasteja myös talvisaikaan.
Talvirastien nimellä pidettävät tapahtumat toimivat kuten tavalliset sulan kauden kuntorastit, ajankohta vain poikkeaa tavallisesta, nämä kun ovat lauantai-aamupäivisin.

Tämän viikon rasteilla oli myös Turku Sprint cup -osakilpailu, joka ilmeisesti on ihan oikea kansallinen suunnistuskilpailu.

Kuntorastiradatkin olivat sprint-tyylisiä, vaikkakin kulkivat suurelta osin ihan oikeassa metsässä. Paikoitellen eteenpäin puskeminen oli jokseenkin raskasta polvisyvyisen lumen vuoksi, mutta harjoittelustahan tässä kysymys olikin. Kuntorastien radat poikkesivat huomattavasti kansallisen kisan radoista, ja koska olin heti alkuvaiheessa liikkeellä, joillain rasteilla ei ollut käynyt muita kuin rastintuoja. Tällöin sai kyntää joko reilusti lumessa tai satunnaisesti onnistuin pysymään hankikannolla.

Juoksin muiden kiireiden takia vain "3km" reitin, joka todellisuudessa oli ihannepituudeltaan 2.6km. Aikaa onnistuin polttamaan yli 31 minuuttia, joten tavoitevauhdista ollaan tuskaisen kaukana. Olkoonkin, että kesäkelillä sama reitti olisi mennyt arviolta 25 minuuttiin. Lisäksi parisenkymmentä sekuntia toiseksiviimeiseltä rastiväliltä voisi käydä perimässä koiraansa irtipitäneeltä, täyden pysähdyksen aiheuttaneelta koiranulkoiluttajalta. 1€/sek, kiitos.

Kaikesta huolimatta sijoitus ko. radalla oli huikea, en nyt ihan moista odottanut. Enemmän kyllä oli kyse muiden hitaudesta kuin meikäläisen nopeudesta. Kelit ovat osoittaneet kevääntulon merkkejä, joten suunnistukselliset harjoitteet lisääntynevät reilusti lähiaikoina. Ehkä jokin tavoitteista on vielä saavutettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti