sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Muut tavoitteet

Tavoitetilanne autosuunnistuksen osalta tulikin jokseenkin käsitellyksi edellisessä postissa.

Muiden tavoitteiden edistäminen on ollut erittäin minimaalista. Syynä vallitsevaan tilanteeseen on keliolosuhteet, jatkuva remontteeraaminen milloin minkäkin auton kanssa ja yleinen laiskuus. Olen hyvin huonosti hiihtoihmisiä, ja lasketteluharrastuskin on loppunut liki tyystin kun täältä lounaiskulmasta on niin tuskainen matka jokaiseen järjelliseen laskettelumäkeen. Paikalliset mäet sopii lähinnä ylä- ja alamäkiajon harjoitteluun pyörällä.

Lylynlykintäsuksia en edes omista, ja lisäksi sen mitä viime vuosina on tullut vuokrakamoilla kokeiltua, olen todennut ettei perinteisen tyylin hiihto ole kyllä meikäläisen laji yhtään. Sukset kun eivät koskaan joko pidä kunnolla, tai sitten tökkii niin että homma on vielä raskaampaa. Lipsuva suksi on suunnilleen raivostuttavinta mitä tiedän, ja kärsivällisyys ei riitä tekniikan opetteluun niin hyvin että hommasta tulisi jotain. Tämä taas johtaa siihen, että hiihdon kannalta pitäisi aina olla konelatu, ja se kausi tässä suomenkolkassa on niin lyhyt että 300+ euroa vehkeisiin on kyllä liikaa.

Vaellushiihto jollakin järjellisillä metsävälineillä voisi olla kivaa, eränkäyntiä vain on tullut harrastettua vielä hiihtoakin vähemmän... Meikäläisen talviliikuntaväline voisi olla lumikengät, ainakin jos talvet jatkuvat tällaisina, lunta on ollut ihmeen paljon viime vuosina. Lumikengistä olevat vähät kokemukset ovat ainakin vielä olleet pelkästään positiivisia.

Toki pyöräilyäkin voisi näin talvella harrastaa, mutta edellämainittujen syiden vuoksi sekin on ollut jokseenkin harvinaista. Tämän yritän kyllä korjata, ja saada ns. talvifillarin ajokuntoon vielä ennen kuin lumet sulavat. Remonttiaika vaan on ollut todella kortilla koko alkuvuoden muiden projektien takia.

Sisäliikunta onkin ollut aktiivisinta alkuvuoden aikana, uintia noin kerran viikossa sekä jumppaa miehille maanantaisin. Kummatkin erittäin pätevää liikuntaa, mutta lähinnä kunnon ylläpitämiseen soveltuvaa. Näillä ei Tahkon suoritusaikaa paranneta. Mutta tyhjää parempia joka tapauksessa.

Talviloma houkutteli siinä määrin paheellisten elämäntapojen pariin, että on aika kevään ryhdistäytymiselle. Eli siis tarpeeton "viinan"juonti pois ja lopetetaan karkkien jatkuva mussuttaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti